Radionice ekspresivne art terapije


Subote 25.02. i 04.03.
Kc Grad, Braće Krsmanović 4

25.02. ( 15-20h) su na programu radionice:

  1. ORIGAMI FEST
  2. ŠTA ME KOČI?

 

04.03. (15-20h) su na programu:

  1. STVARNOST MAŠTE
  2. RORŠAHOVE PRIČE

 

Osim što nas umetničko izražavanje može ispuniti, opustiti i zabaviti, ono nam ujedno može pomoći i u ličnom razvoju.

Kreativan multimodalni pristup terapijskom radu kojim s lakoćom dolazimo do vlastitih nesvesnih sadržaja i potom ih istražujemo uz podršku terapeuta/praktičara, naziva se ekspresivna art terapija. Ovaj pristup ne uključuje samo likovno izražavanje, već i rad sa glasom i telom – ali to ne znači da morate znati crtati, pevati ili plesati.

Dovoljno je da imate radoznalost i želju da probate!

Prijavu pošaljite na mail: earth.radionice@gmail.com

P.S. Iako kreativnost ne poznaje granice, maksimalan broj učesnika je 20

Više informacija o pojedinačnim radionicama: 

ORIGAMI FEST

25.02.2023. od 15h do 17h

cena: 1500 din

Radionicu vodi: Lidia Zloh – Teolog, praktičarka ekspresivne art terapije. Trenutno na edukaciji CIR-a

Ova radionica je zamišljena tako da se na njoj osećate kao na karnevalu boja, tekstura, oblika i šarenila. Često imamo mišljenje da nismo sposobni da sami svojim rukama napravimo nešto lepo. Upravo zbog toga Origami Fest ima terapijski i isceljujući efekat – jer sve može! Upoznaćemo se sa metodom savijanja, preklapanja, uparivanja i pre svega stvaranja mini umetničkih dela od papira i mašte.

Sav materijal je obezbeđen!

ŠTA ME KOČI?
upoznajemo svoje kreativne blokade

25.02.2023. od 17:30h do 20h
cena: 1500 din

Radionicu vodi: Aleksandra Mikan –  Praktičarka ekspresivne art terapije i praktičarka NARM-a

Umesto da se borimo protiv svojih kreativnih blokada, usporićemo, pogledati ih malo bliže, dati im boju i oblik (kroz izradu maski) i pokušati da ih bolje razumemo. Svaka od njih je tu sa dobrim razlogom, nosi neku važnu poruku, govori o nekoj našoj potrebi, nosi neko neiskomunicirano osećanje. Kada ih saslušamo i upoznamo, otvaramo mogućnost da silnu energiju koju ulažemo u blokadu i borbu, upotrebimo drugačije.

Sav art materijal je obezbeđen!

STVARNOST MAŠTE

igranka sa nesvesnim

04.03.2023. od 18h do 20h

cena: 2000 din

Radionicu vodi: Ivana Martinović – Praktičarka ekspresivne art terapije, trenutno na edukaciji za kouča (Jungian Coaching School)

Rešavanje određebih problema ponekad nam deluje teško i nemoguće. Dođemo do zida i ne znamo gde dalje. A šta ako odgovor potražimo na nekom drugom mestu. Duboko u nesvesnom. Kroz umetnost ćemo domaštati taj svet, proširiti i obogatiti sadržaj realnog sveta. Gde se ta dva sveta dodiruju u nama? Kako iz jednog možemo da kvalitetno utičemo na drugi? Metode Ekspresivne art terapije će nam pomoći da taj sadržaj razumemo i na pravi način implementiramo.

Sve što vam je potrebno nosite već u sebi.

Art materijal će vam biti obezbeđen.

Obucite se udobno i budite spremni da se možete i umazati nekom bojom.

Dobro nam došli!

RORŠAHOVE PRIČE

04.03.2023. od 15h do 17.30h

cena: 2000 din

Radionicu vode: Nela i Olja – Praktičarke ekspresivne art terapije. Nela je sociolog i trenutno na edukaciji za sistemsku porodičnu terapiju, Olja je psiholog i asistent novoj generaciji EAT Srbija.

Svi smo čuli za čuvene Roršahove mrlje zahvaljujući pop kulturi i pozamašnom broju filmova koji su na ovaj ili onaj način prikazali upotrebu istih. Na ovoj radionici nećemo koristiti standardizovane mrlje koje se koriste u psihološkim ordinacijama, već ćemo sami stvarati svoje, nove mrlje i pomoću njih, tačnije asocijacija koje će se roditi prilikom posmatranja ćemo ispričati svoju priču. Ovo je jedna od moćnijih metoda koja se koristi u ekspresivnoj art terapiji koja zasigurno aktivira kreativnost i oslobađa umetički potencijal koji je tu negde u nama.

Radioničari, biće vam obezbeđen neophodni art materijal. Jedini savet koji možemo da vam damo jeste da se obučete udobno i da uživate u procesu.

Nadamo se da se vidimo na nekoj od radionica!

Ukoliko odlučite da dođete na sve radionice, cena za paket od 4 radionice je 5000 rsd.

Prijavu pošaljite na mail: earth.radionice@gmail.com