Pozivamo vas na iskustvenu radionicu ekspresivne art terapije, pod vodstvom Maše Žarnić, učiteljice
Edukacije za praktičare/ke ekspresivne art terapije.
Radionica će se održati online, 02.12.2023. od 10 do 13 sati.
Cijena je 1500 din, a prijave su važeće nakon uplate na račun koji ćete naći u okviru obrasca za prijavu.
PRIJAVE: https://forms.gle/9S1K7ZdsXSMdHNUX9
KONTAKT: earth.belgrade@gmail.com
*
Svatko od nas ima barem jednu ili dvije situacije koje nam se ponavljaju kroz život – to su naši intimni začarani krugovi iz kojih godinama ne uspijevamo izaći, kao u filmu o beskrajnom danu što se ponavlja, ponavlja i ponavlja…
Svatko od nas isto tako ima neku bitnu dilemu u kojoj nam se obje strane čine kao jednako privlačne, i naprosto ne možemo odlučiti koju odabrati, ostajući pri tome u neizdrživom limbu…
Svatko od nas nosi u srcu pohranjene stare boli, koje pokušavaju dozvati našu pažnju kroz košmarne snove, nejasne senzacije u tijelu, stvaranje uvijek sličnih odnosa…
Ako se pokušamo s tim životnim izazovima nositi samo uz pomoć našeg svjesnoga uma, velika je vjerojatnost da ćemo ostati na istome mjestu – budući da smo ionako već isprobali sve čega se naš um uspio dosjetiti kao rješenja. Razgovor o problemu može dati trenutačno olakšanje, no neće polučiti stvarnu promjenu.
Kako bismo spoznali uzrok izazovnih situacija u vlastitom životu, te dosegnuli adekvatni i inovativni odgovor na izazov, valja nam se uputiti u onaj dio koji je svjesnome umu nepoznat, a to je – naše nesvjesno. Bogat i neiscrpan izvor odgovora na naša brojna životna pitanja.
Direktan put do nesvjesnoga jest – kroz umjetnost.
Stoga vas pozivamo da na ovoj radionici započnete dijalog s tim mudrim dijelom sebe, dopuštajući mu da se izrazi kroz crtež, sliku, skulpturu, pjesmu, pokret ili zvuk, te da vam pomogne u navigiranju vlastitim životom.
Nikakvo predznanje umjetničkog izražavanja nije potrebno. Dovoljno je da imate želju susresti se sa sobom.
Radionica je otvorena kako za one zainteresirane za upisivanje Edukacije za praktičare ekspresivne art terapije, tako i za sve koji žele isprobati ovaj terapijski pristup.
*
Ekspresivna art terapija terapijski je pristup koji još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća klijentima omogućuje da se izraze onkraj verbalnoga. U ekspresivnoj art terapiji to činimo uz pomoć čitave palete izražajnih modaliteta – crtanjem, glumom, glasanjem i pjevanjem, pokretom i plesom, pisanjem, performanceom ili oblikovanjem.
Uz pomoć umjetničke ekspresije klijenti su u stanju izraziti ono što riječima ne mogu sročiti, bilo da se radi o svakodnevnim izazovima, sramom prekrivenim dijelovima ličnosti ili pak o traumatskom sadržaju.
Ponekad i samo izražavanje ima terapijsko djelovanje. Međutim, specifičnost ovoga pristupa jest u tome što ovdje ne staje, već tek počinje. Naime, u idućem koraku klijentima pružamo priliku da s time što su stvorili – uđu u značajan kontakt. Omogućujući dijalog klijentovog svjesnog i nesvjesnog dijela, vodimo ih do dubinskog razumijevanja prisutne problematike, kao i do inovativnog uvida. Krajnja konzekvenca procesa jest smislena akcija motivirana dubinski stečenim uvidom.
Ovaj pristup koristi se i uči na Edukaciji za praktičare/ke ekspresivne art terapije, čiji je osnivač i edukator Avi Goren-Bar, uz tim učitelja – Sandru Raković, Juliju Vlahinsky, Ivana Baruna i Mašu Žarnić.
Edukacija trenutačno prima nove edukante i edukantice za četvrtu beogradsku generaciju, koja kreće s programom u januaru 2024. godine.
***Ukoliko želite da se informišete o edukaciji posetite sajt www.earth-serbia.com i pošaljite nam email na adresu earth.belgrade@gmail.com i poslaćemo vam brošuru sa detaljnim informacijama.