Pozivamo vas na predavanje „Likovna terapija u kliničkoj praksi“ u četvrtak 17.11.2022. 19-20h. Predavanje će održati Ivan Barun.

Predavanje je besplatno, online, na hrvatskom jeziku.

Prijava putem linka

Ivan Barun diplomirani je lekar i akademski slikar koji je kroz praksu likovne terapije pronašao način kako da spoji svoje dve velike strasti – duševno zdravlje i umetničko izražavanje. Završio je edukaciju za praktičara ekspresivne art terapije i na edukaciji je iz telesno orijentisane integrativne psihoterapije. Član je Hrvatskog psihijatrijskog društva, Hrvatskog društva likovnih umetnika i Hrvatske udruge za ekspresivnu art terapiju. Trenutno je na specijalizaciji iz psihijatrije u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan gde u radu sa korisnicima psihijatrijskih usluga koristi i metode likovne terapije.

Na predavanju ćete saznati šta je to likovna terapija, gde se sve može primenjivati, koji su njeni terapijski elementi koji je čine lekovitom i dubinskom psihoterapijskom praksom i kojim se sve tehnikama i materijalima služi. Kroz kratak prikaz slika i crteža nastalih u kliničkoj praksi, pokušaćemo da vam otkrijemo kako nam likovna terapija može pomoći u istraživanju sopstvenih konflikata, izražavanju potisnutih emocija i dolasku u dublji kontakt sa svojom autentičnošću.

Predavanje organizuje Udruženje praktičara ekspresivne art terapije Srbija. Udruženje u saradnji sa dr Avijem Goren-Barom i Udrugom za ekspresivnu art terapiju iz Zagreba organizuje dvogodišnju edukaciju za praktičare ekspresivne art terapije. Isti program se preko deset godina sprovodi u nekoliko evropskih zemalja (Slovenija, Grčka, Turska, Hrvatska), dok u Beogradu upisujemo treću generaciju. Program je akreditovan od strane International Coach Federation. Upis je u toku, a krajnji rok za prijave 1. decembar. Sve informacije naći ćete na sajtu www.earth-serbia.com .