Pozivamo vas na predavanje „Ekspresivna art terapija u kliničkoj praksi“ u četvrtak 13.10.2022. 18-19.30h u prostorijama KC Grad, Braće Krsmanović 4, Beograd. Predavanje će održati dr sc. Avi Goren-Bar, klinički i obrazovni psiholog, Geštalt i Jungijanski psihoterapeut i sertifikovani i registrovani art terapeut.

Predavanje je namenjeno psihoterapeutima različitih pravaca, psihijatrima, psiholozima, pedagozima, defektolozima, socijalnim radnicima, radnim terapeutima, okupacionim terapeutima, i drugim profesionalcima iz oblasti mentalnog zdravlja, obrazovanja, rehabilitacije, zdravlja i sfere socijalnog rada sa odraslima, adolescentima, decom, parovima i porodicama, sa grupama ili pojedincima, kao i organizacijama, timovima i slično.
Predavanje će biti na engleskom jeziku bez prevoda.

Goren-Bar ima preko 40 godina terapeutskog iskustva, a njegova profesionalna postignuća potvrđena su od strane Izraelskog Ministarstva zdravlja (Israeli Ministry of Health) i Izraelskog udruženja kreativnih art terapija (Association of Creative Arts Therapies). Živi i radi u Izraelu, ali često putuje kako bi podučavao, pa u oktobru imamo priliku da ga vidimo u Beogradu.

Ekspresivna art terapija je hibridna disciplina koja spaja umetnički izražaj i mentalno zdravlje. Pored crtanja i slikanja uključuje i druge umetničke modalitete poput vajanja, pisanja priča ili poezije, pravljenja skulptura, rada sa telom, pokretom, zvukom, muzikom, zatim teatar i multimodalno izražavanje. Iako sam proces stvaranja već ima isceljujući efekt na klijenta, duboka transformacija se ipak može desiti tek kroz istraživanje nastalog umetničkog dela, koje terapeut i klijent zajedno sprovode.

Predavanje organizuje Udruženje praktičara ekspresivne art terapije i koučinga. Molimo vas da poziv prosledite vašim kolegama i prijateljima koje može zanimati i da nam se javite ukoliko procenite da bismo mogli uspostaviti saradnju u budućnosti.

Za predavanje se možete prijaviti putem linka

*Prijava se smatra važećom nakon uplate kotizacije u iznosu 500 rsd. Broj mesta je ograničen.

Udruženje u saradnji sa dr Avijem Goren-Barom i Udrugom za ekspresivnu art terapiju iz Zagreba organizuje dvogodišnju edukaciju za praktičare ekspresivne art terapije. Isti program se preko deset godina sprovodi u nekoliko evropskih zemalja (Slovenija, Grčka, Turska, Hrvatska), dok u Beogradu upisujemo treću generaciju. Program je akreditovan od strane International Coach Federation. Upis je u toku, prvi modul je zakazan za 14.-16. oktobar, a produženi rok za prijave je 1. decembar za one koji bi se pridružili od drugog modula. Sve informacije naći ćete na stranici.

INFORMACIJE
earth.belgrade@gmail.com
+38160 329 34 84 Mina Miljković
+38164 202 98 55 Aleksandra Mikan
+38164 25 35 948 Ivana Martinović