Ekspresivna Art Terapija – Srbija

Ekspresivna art terapija Srbija - Praktičari

Generacija 2019

Aleksandra Heleta-Milošević, Diplomirani inženjer FON-a

Diplomirani inženjer FON-a Beograd, praktičar ekspresivne art terapije, NLP, PCM – process communication model praktičar, sertifikovani Agil and Scrum prakičar. Trenutno zaposlena kao rukovodilac kreativnog tima na poslovima optimizacije poslovnih procesa, jacanja organizacione kulture zaposlenih i internih komunikacija. Autor projekta Tragovi na svili – autor radova na svili, mentor i edukator polaznika programa Intuitivno slikanje na svili.

trgovinasvili@gmail.com

Aleksandra Mikan, diplomirani industrijski dizajner

Aleksandra Mikan – diplomirani industrijski dizajner, praktičarka ekspresivne art terapije, praktičarka NARM-a (NeuroAffective Relational Model, program specijalizovan za rad sa ranom razvojnom traumom), 3 godine programa „Osobni razvoj“ IPD centra (integrativna telesno orijentisana psihoterapija). Jedno vreme se bavila dizajnom i izradom igračaka. Dugo godina praktikovala ples kao način da se poveže sa telom i osećanjima (5 ritmova i tango). Radi sa osobama koje žele pomoć na putu samoostvarenja. Bila je asistent na drugoj generaciji edukacije za praktičare ekspresivne art terapije u Beogradu, a sada je deo organizacionog tima.

aleksandramikan@gmail.com
064 202 9855

Anđa Živadinović Mikić, Likovni umetnik

Anđa Živadinović-Mikić, rodjena u Ćupriji 1981. Nakon zavšenog Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu bavi se ilustracijom i face painting-om. Tehnike ekspresivne art terapije koristi u sopstvenom kreativnom radu i radu sa decom. Trenutno aktivna u organizaciji Selbstlaut, centru za prevenciju seksualnog nasilja nad decom i omladinom. Majka dva deteta. Živi i radi u Beču

andja.zivadinovic@gmail.com

Bojana Mutnović-Trajković, Diplomirani ekonomista

Bojana Mutnović-Trajković diplomirani ekonomista, učiteljica yoge i praktičarka Art terapije. Organizator i predavac na ljetnim intenzivnim kursevima u Medunarodnoj skoli yoge u Somboru. U svakodnevnom zivotu radi kao koordinator ljudskih resursa na recruitingu te pracenju cjelokupnog on- i offboarding procesa. U slobodno vrijeme uziva u kreativnom izrazavanju u radu sa glinom te kroz pokret i ples.

bojanamutnovic@gmail.com

Brankica Ivanović, Fotograf

Art fotograf, praktičar ekspresivne art terapije. Prepoznata po svojoj plesnoj i performans fotografiji.

Kroz objektiv svedoči misteriji, istini i magičnoj duši plesača u svim njihovim strastima, ljubavi, nežnosti, besu, bolu, njihovim najpotpunijim i najintezivnijim trenucima, koliko jednostavnih toliko i neodoljivih u svoj svojoj unutrašnjoj snazi.

brankicaiv@hotmail.com
060 4884 142

Ivana Martinović, Diplomirani inženjer mašinstva - samostalni projektant

Praktičarka ekspresivne art terapije, 2 godine je bila asistent, a sada je i u organizacionom timu edukacije. Dugogodišnje (15 godina) praktikovanje slobodnog plesa i terapija pokretom koz praksu 5 ritmova, Openfloor, Kontakt improvizacija i metode Marie Fux, kurs Psihoanaliza Umetnosti, Embodied Anatomy and Developmental Movement Patterns. Učestvovala u pripremi i umjetničkim instalacijama na različitim plesnim radionicama.

martivana@gmail.com

Jelena Grobler, Profesorica engleskog jezika

Po osnovnom obrazovanju profesorica engleskog jezika i književnosti, sa dugogodišnjim iskustvom rada u osnovnoj i srednjoj školi, kao i sa djecom sa posebnim potrebama. Trenutno zaposlena u OŠ Montessori u Mariboru. Praktičarka ekspresivne art terapije i psihodramska terapeutkinja pod supervizijom.

Vodi grupu za lični rast i razvoj i radi individualno sa klijentima preko Skype-a ili zooma.

jelenagrobler@gmail.com
+386 31 445 235

Maša Popović, Psiholog

Maša Popović je doktor psiholoških nauka i radi kao naučni saradnik na Institutu za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Završila je dvogodišnju Edukaciju za praktičare ekspresivne art terapije i koučinga po programu dr Avija Goren-Bara iz Izraela. Trenutno je na edukaciji Tamalpa Life/Art Process (ekspresivni art koji se bazira na pokretu). Takođe je licencirani facilitator Čakra plesa.

beumas@yahoo.com

Milica Aćimović, Ekonomista

Po zanimanju ekonomista, radi u privatnom sektoru kao računovođa. Završila edukaciju za praktičare ekspresivne art terapije u januaru 2021. godine, a od marta 2021. u ulozi je asistenta na edukaciji. Pohađa propedeutiku za psihoterapiju pri Centru za psihoterapijske studije. Završila kurs fraktalnog crtanja i uvod u transakcionu analizu, voli da isproba različite pristupe i otkrije koji je za nju odgovarajući. Hobi joj je planinarenje, vožnja rolera i klizanje.

Nataša Spiridonović Vučić, Master psiholog

Nataša Spiridonović Vučić – master psiholog, praktičar Ekspresivne art terapije i koučinga, sertifikovani voditelj Autogenog treninga, trener Progresivno mišićne relaksacije i Asertivne komunikacije sa dugogodišnjim radnim iskustvom na poziciji HR menadzera. Član Društva psihologa Srbije i osnivač Centra za edukaciju, lični rast i razvoj ,,La mente“ u Nišu. Veliki ljubitelj životinja i prirode, uvek otvorena za nova učenja i usavršavanja u okviru zaštite i očuvanja mentalnog zdravlja i psihoterapije.

natasaspiridonovicvucic@gmail.com
065 8102 111

Sonja Savić, Logoped

Sonja Savić, dipl.def. -logoped, psihoterapeut sa Nacionalnom i Evropskom licencom za psihoterapiju

Od 2005. bavi se psihoterapijskim radom sa mladima i ljudima srednje životne dobi, a od 2012. i psihoterapijskim radom sa decom. Sertifikovan je psihoterapeut: Psihodrame, EMDR-a, Integrativne dečije psihoterapije, Telesne psihodrame (gde učestvuje i kao asistent praktičar i saradnik u edukaciji) kao i prakticar Ekspresivne art terapije. Autor je više naučnih radova i koautor knjiga iz oblasti psihodrame. Završila treninge i seminare iz oblasti NLP-a, asertivnog treninga, afektivne vezanosti i dr. Sarađuje sa Mrežom profesionalaca Srbije SPONA, trener je licenciranog programa od strane Ministarstva Republike Srbije, saradnik sa Centrom personalnog razvoja u okviru “Porodičnog kluba” i dr.

decijapsihoterapija@gmail.com

Srđan Plavšić, Master grafičkog dizajna

Master grafičkog dizajna, Praktičar ekspresivne art terapije, Principi života, Mala akademija fizičkog, ekspresivnog i procesnog teatra. Trenutno zaposlen kao nastavnik u Tehnoart školi. Pored toga asistent na edukaciji za Praktičare ekspresivne art terapije. Autor projekta RadostBaš za očuvanje i razvoj lokalne kulture. Autor i edukator Stiroštampe – inovativne tehnike štampe na tekstilu. U saradnji sa nekoliko udruženja sprovodi art terapijske radionice na različite teme.

profesorsrdjan@gmail.com
062-153-5915

Tamara Paunović, Dizajnerka i umetnica

Dizajnerka i umetnica. Prakticarka ekspresivne art terapije. Zavrsila Fakultet za Umetnost i Dizajn u Beogradu i masterstudije na Politecnico di Milano u Italiji. Autor Blooming projekta- kolekcije slika inspirisane intuitivnim istrazivanjem egzoticncih vrsta kosmickog vrta nesvesog, transponovanu duhom akvarela.

tamarapaun@gmail.com

Tanja Čolić, Defektolog

Diplomirala je na Defektološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu te doktorirala na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Od 1998. godine radi sa djecom sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima gdje joj je poseban izazov kreativno izražavanje klijenata. Od februara 2021. godine je praktičarka ekspresivne Art terapije. Profesor je Visoke medicinske škole u Prijedoru i docent na Nezavisnom univerzitetu Banja Luka gdje predaje Kreativne procese u radnoj terapji i specijalnoj edukaciji. Živi i radi u Banjaluci.

cinci@blic.net

Tatjana Stojanović, Klinički psiholog

Tatjana Stojanović, specijalista medicinske psihologije, zaposlena na Klinici za psihijatriju VMA.

Klinički psiholog sa dugogodišnjim iskustvom, kako u kliničkoj praksi kroz individualnu i grupnu psihoterapiju i psihodijagnostiku, tako i u obukama u različitim oblastima psihologije. Stalni sudski veštak, saradnik za vežbe na Medicinskom fakultetu Univerziteta odbrane, mentor i supervizor u Art brut studiju VMA, stručni saradnik Nacionalne asocijacije ronilačkih instruktora, edukovana u oblasti kognitivno bihejvioralne psihoterapije, grupne analize, psihodrame, grupne analize snova, biofidbeka, terapije posvećenošću i prihvatanjem, ekspresivne art terapije i koučinga, kao i za primenu brojnih psihodijagnostičkih tehnika.

tatjanast@me.com

Vesna Dobrijević, Profesor francuskog jezika

Po formalnom obrazovanju diplomirani profesor Francuskog jezika i književnosti. Već 10 godina radi kao profesionalni Coach u korporaciji i praktičarka je Energetske psihologije. Dugi niz godina radi sa ljudima na razvoju njihovih potencijala i u tome istinski uživa. Metode rada koje koristi pored Ekspresivne Art terapije su Balansiranje energetskih centara , Body mind telesno orijentisani pristup, Intuitive and success coaching i Polarity integration coaching. Autorka projekta Ciklus povratak sebi.

ciklus.povratak.sebi@gmail.com
064 151 0528

Marija Đuričić,