TAČKA SUSRETA – POVEZIVANJE POMOĆU EKSPRESIVNE ART TERAPIJE

Čast nam je da najavimo radionicu sa dr. Avi Goren-Barom: Tačka susreta – Povezivanje pomoću ekspresivne art terapije

Pronađite značajne tačke susreta u sebi pomoću pokreta, muzike i likovnog izraza.

U susret 6-oj međunarodnoj konferenciji ekspresivne art terapije i koučinga 13. – 15. oktobar 2023.

  • Sreda 24.05. 18-21h
  • Joga studio “Belo pero”, Kolubarska 19, Dušanovac, Beograd
  • Vodi: Dr Avi Goren-Bar
  • Cena: 3000 rsd
  • Prijave: putem linka
  • Informacije: earth.belgrade@gmail.com

 

KOME JE NAMENJENA RADIONICA

  • Svima koji su zainteresovani za psihološki rad na sebi korišćenjem umetničke ekspresije. Nije potrebno iskustvo u bilo kom umetničkom modalitetu, samo radoznalost i želja!
  • Zainteresovanima za upis edukacije za praktičare ekspresivne art terapije: radionica je sjajna prilika da se upoznate sa metodologijom i timom i vidite da li je to za vas!
    Više informacija o edukaciji: https://earth-serbia.com/
  • Zainteresovanima za konferenciju ekspresivne art terapije i koučinga koja se se održati u Beogradu 13.-15. Oktobra 2023. – radionica je mali preview iskustva koje možete imati ako dođete na konferenciju
    Više informacija o konferenciji: https://www.meetingpointart.com/

 

Napomena: Radionica je namenjena punoletnim odraslim osobama stabilnog mentalnog zdravlja i nije zamena za psihoterapijsku ili psihijatrijsku podršku.

KONCEPT RADIONICE:
Dr Avi Goren-Bar će vas voditi kroz istraživanje svoje podsvesti i potencijal za kontakt kroz pokret i ples, stvaranje samostalnog “umetničkog dela” i na kraju grupnu aktivnost kreacije.

CENA: 3000 rsd
* Prijava se smatra važećom nakon uplate nepovratnog depozita u iznosu 1000 rsd na račun koji ćemo vam dostaviti mejlom.

NAPOMENE:

  • Broj mesta je ograničen.
  • Materijal za radionicu je obezbeđen.
  • Radionica će biti na engleskom jeziku.
  • Ponesite udobnu odeću u kojoj možete slobodno da se krećete i plešete, koju vam nije žao ako se ufleka bojom i papuče ukoliko su vam potrebne, s obzirom da se izuvamo u prostoru u kome radimo.
  • Dođite koji minut ranije da se raskomotite u prostoru kako bismo počeli na vreme.

 

ŠTA JE EKSPRESIVNA ART TERAPIJA

Ekspresivna art terapija je hibridna disciplina, koja spaja umetnost i mentalno zdravlje, nastajala između 40ih i 70ih godina XX veka, naslanjajući se kako na tradiciju isceljujućeg umetničkog izražavanja, koja je stara koliko i sam čovek, tako i psihoanalitičku misao, ideju o nesvesnom i mogućnostima da se nesvesno izražava kroz umetnost i time nam pomaže da pronađemo lek za svoju dušu.

Uz crtanje i slikanje, klijent/kinja se može izraziti i kroz muziku, pevanje, glumu, oblikovanje skulptura, pisanje i pričanje priča i poezije, performanse, pokret i ples. Ovaj multimodalni pristup art terapiji naziva se ekspresivna art terapija.

Nije bitno da li klijent zna da crta ili peva, bitno je da se angažuje u kreativnom procesu. Iako sam proces stvaranja već ima isceljujući efekt na klijenta, duboka transformacija se ipak može desiti tek kroz istraživanje nastalog umetničkog dela, koje terapeut i klijent zajedno sprovode, individualno ili u grupnom setingu.
Kroz rad s umetničkim delom na površinu izlaze nesvesni sadržaji, unutar kojih kojih je prisutan lek koji klijentova psiha nudi za isceljenje i transformaciju.

O VODITELJU RADIONICE

Dr sc. Avi Goren-Bar sertifikovani je klinički i obrazovni psiholog, Geštalt i Jungijanski psihoterapeut i sertifikovani i registrovani art terapeut. Osnivač je i voditelj Edukacije za praktičare ekspresivne art terapije u pet evropskih zemalja.

Goren-Bar ima preko 40 godina terapeutskog iskustva, a njegova profesionalna postignuća potvrđena su od strane Izraelskog Ministarstva zdravlja (Israeli Ministry of Health) i Izraelskog udruženja kreativnih art terapija (Association of Creative Arts Therapies).

Živi u Tel Avivu, a svoje iskustvo sticao je u Izraelu i širom sveta držeći predavanja i edukacije iz područja psihologije i art terapije, i sprovodeći terapijski i supervizijski rad u akademskom i neakademskom setingu.

Edukaciju za praktičare ekspresivne art terapije, koja upisuje svoju drugu generaciju u Srbiji, već duži niz godina sprovodi u Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj i Turskoj. Autor je i programa Jungian Coaching, koji se uspešno sprovodi online u celom svetu.

PRIJAVE: https://forms.gle/eunMUV2ciug8jP4f6
*Nakon prijave putem formulara poslaćemo vam račun za uplatu depozita.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *